Харків’янин убив знайому матері сокирою заради грошей

Чоловік спланував убивство заздалегідь.

До Московського районного суду Харкова направили обвинувальний щодо 43-річного харків’янина, який убив жінку, аби викрасти гроші.

Слідчі встановили, що безробітний чоловік у січні 2024 року дізнався про знайому матері, яка позичила їй гроші. Він зрозумів, жінка матеріально забезпечна і вирішив її вбити заради наживи.

Двадцять першого лютого він прийшов до жінки у гості у квартиру на Салтівці. Чоловік сказав їй, що приніс частину боргу матері. Проте коли жінка повернулася до нього спиною, ударив її сокирою по голові шість разів. Жінка впала на підлогу. Після вбивства чоловік почав шукати гроші, проте не знайшов їх.

«Зловмисник перевірив пульс жінки і, переконавшись, що вона не подає ознак життя, обшукав квартиру, намагаючись вирахувати, де лежать гроші. Однак напередодні потерпіла поклала гроші у схованку, яку вбивця не зміг знайти, тож чоловік покинув квартиру, замкнувши двері ключем, який знаходився у замку. Ключ, як і сокиру, зловмисник забрав із собою», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за п. 6 ч. 2 ст. 115 і ч. 4 ст. 187 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від 10 до 15 років тюрми або довічне ув’язнення та конфіскацію майна.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові чоловіка забили до смерті ломом і битою. Рецидивіст вирішив вбити знайомого через борг.

Джерело

Новости Харькова