Помічнику гауляйтера з Харківщини загрожує 12 років тюрми

Чоловік добровільно допомагав окупантам.

Житель Козачої Лопані здавав окупантам учасників АТО, проукраїнських людей і заможних односельців.

До Дергачівського районного суду Харківської області спрямували обвинувальний акт щодо 46-річного жителя селища Козача Лопань, який під час окупації добровільно допомагав загарбникам.

Слідчі встановили, що чоловік є безробітним. Під час окупації став «помічником» місцевого гауляйтера. Він передавав окупантам інформацію про місця проживання учасників АТО та проукраїнських жителів. Російські військові приходили до них додому та проводили «обшуки». Окрім цього, зрадник здавав росіянам заможних односельців.

«Обвинувачений та російські військовослужбовці «вдирались» до приватних домоволодінь та грабували людей. Награбоване вони ділили між собою. Частину майна окупанти вивозили до рф», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Після деокупації чоловік залишився у Козачій Лопані. Викрили його наприкінці березня минулого року. Наразі зрадник знаходиться під вартою. 

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, староста з Харківщини працювала на окупантів. Після деокупації жінка втекла на тимчасово неконтрольовану територію України.

Джерело

Новости Харькова