Харківський «Спартан» полонив росіянина-контрактника

Нацгвардійці захопили загарбника на Запорізькому напрямку.

Російський окупант прийшов воювати в Україну за гроші.

Харківські нацгвардійці у складі бригади «Спартан» захопили в полон російського окупанта. Узяти в полон загарбника вдалося під час штурму на позиціях українських захисників на Запорізькому напрямку. Як з’ясували, полонений — військовий 810-ї окремої бригади морської піхоти Росії (дислокація — окупований Севастополь).

46-річний окупант розповів, що його підрозділ був вивезений у невідомому напрямку. Після цього російським військовим наказали пішки йти на позиції Збройних сил України, аби окопатися. Усього на позиції прийшло 17 російських військових, бойового досвіду в них не було.

«Увечері не маючи ні спальника, ні каремату, російський «ванька», шукаючи під чим сховатися, вийшов на позиції нацгвардійців бригади «Спартан», де його і було затримано», — розповіли у Східному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України.

За словами полоненого, у бійців його підрозділу низький морально-психологічний стан, у них немає мотивації брати участь у бойових діях в Україні, але вони хочуть грошей. Сам полонений — контрактник.

«Щоб поповнити втрати, росіян агітують підписувати контракти на 3-6 місяців, за його словами він підписав контракт на пів року, проте він був автоматично подовжений», — повідомили нацгвардійці.

Фото: Східне оперативно-територіальне об’єднання Нацгвардії України

Як писав KharkovNEWS.info, харківські тероборонівці під Бахмутом взяли в полон військових із ПВК «Ветеран». Російські солдати приїхали воювати в Україну з Чити та Санкт-Петербурга.

Джерело

Новости Харькова