Окупанти обстріляли птахофабрику та м’ясокомбінат у Харківській області

За добу загинув чоловік та постраждали дві жінки.

Окупанти били по птахофабриці, м’ясокомбінату та будинках.

Минулої доби загарбники обстріляли з артилерії та мінометів близько 15 населених пунктів у Харківській області, зокрема села Синьківка, Петропавлівка та Котлярівка на Куп’янщині. З авіації били по Золочеву, Вовчанську, Приколотному, Дергачах та Сеньковому. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Після 11:00 обстрілювали село Вовчанські Хутори, був пошкоджений приватний будинок. За годину з реактивних систем залпового вогню «Ураган» ударили по селу Глушківка, пошкодивши приміщення сільгосппідприємства. О 15:45 ударили по м’ясокомбінату у Вовчанську.

О 16:10 у Дергачах внаслідок обстрілу були пошкоджені господарче та офісні приміщення. За п’ять годин окупанти обстріляли Липці, пошкодивши шість приватних будинків і приміщення школи. І по Дергачах, і по Липцях ударили керованими авіабомбами.

По Приколотному у Куп’янському районі вдарили о 16:35. Там пошкоджений приватний будинок і будівля сушильного цеху приватного підприємства. У цей же час обстріляли Великий Бурлук. Під авіаційний удар потрапило цивільне підприємство, приватні та багатоквартирні будинки. Унаслідок обстрілу постраждала жінка. Під час обстрілу Куп’янську-Вузлового була поранена 38-річна жінка.

О 17:30 росіяни обстріляли село Юрченкове у Вовчанській громаді, тут загинув 33-річний водій екскаватора. Снаряд влучив в екскаватор, сталася пожежа.

Пізно увечері під обстрілом опинився Харківський район. О 22:37 окупанти обстріляли птахофабрику, виникло займання.

«Тип ракет встановлюють правоохоронці. Попередньо, є загоряння на території птахофабрики. Про постраждалих інформація не надходила», — розповів Синєгубов.

Обстріли тривали й уночі. О 2:49 23 квітня окупанти вдарили по Дергачах. Після обстрілу загорілися конструктивні елементи господарської споруди.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби російські військові наступів на Куп’янському напрямку не проводили. Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив: на фронті окупанти зараз поновлюють запаси, бити по населених пунктах регіону продовжують. Вони застосовують усі види наявного озброєння (зокрема, керовані авіабомби, артилерія, танки), загроза обстрілів залишається.

«Агресор не змінив тактику щодо терору мирного населення, як може здатися на перший погляд, враховуючи деяке зменшення інтенсивності обстрілів. Ворог поновлює запаси. Здійснює як і масовані удари по населених пунктах області, так і окремі прицільні удари по цивільній та критичній інфраструктурі. Загроза залишається. Тому в будь-якому випадку не ігноруйте сигналів повітряних тривог!», — зауважив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, Інститут вивчення війни дійшов висновку, що Кремль посилює атаки на Харків, щоб люди тікали з міста. При цьому, війська РФ не мають достатньо сил, аби захопити Харків.

Джерело

Новости Харькова