Харківські енергетики повернули світло у село на кордоні з Донецькою областю

У селі Курулька минулого року йшли важкі бої.

Фахівці «Харківобленерго» відновили електропостачання у селі Курулька Ізюмського району.

Перших споживачів підключили ще на початку жовтня, але обсяг пошкоджень був дуже великий, тому повністю заживти село вдалося лише зараз. Для цього довелося відновити роботу трьох трансформаторних підстанцій, замінити 12 зруйнованих опор та 10 км проводу по високовольтній лінії, а також відремонтувати внутрішню мережу, протяжність якої складає 7 км.

«По селу ми встановили 60 нових опор та відповідно замінили обірвані внаслідок бойових дій дроти. Працювали обережно через мінну небезпеку», — розповів начальник Барвінківського РЕМ Віталій Соколов.

Село Курулька знаходиться на кордоні Харківської та Донецької областей. До війни тут жили 148 чоловік, але минулого року в цьому районі йшли важкі бої, тому зараз лишилося всього 10. Електрика дуже важлива для Курульки, адже газу опалення в селі немає, а через відсутність електропостачання неможливо було відновити роботу водогону.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області близько 70 сіл та селищ досі лишаються без електрики. Більше половини з них знаходяться поблизу лінії фронту.

Джерело

Новости Харькова