Харківська районна рада пропонує припинити договори оренди з УПЦ

Депутати ухвалили звернення щодо майна колишньої церкви Московського патріархату.

Депутати Харківської районної ради ухвалили рішення щодо договорів на будівлі, що перебувають в комунальній власності Української православної церкви.

Про це повідомили у пресслужбі харківського осередку партії «Європейська Солідарність».

Депутати звернулися до міських, селищних та сільських рад Харківського району Харківської області із пропозицією не укладати на новий строк або припинити дію договорів оренди чи користування з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України, маючи на увазі саме УПЦ.

«Відновлення законності та правопорядку у сфері регулювання діяльності релігійних організацій шляхом розірвання договорів оренди та/або користування на будівлі, що перебувають у комунальній власності, з осередками церкви держави-окупанта матиме позитивний вплив на суспільство в цілому. Це дозволить зменшити вплив країни-агресора на релігійну ситуацію в Україні та забезпечить дотримання законів України, і стане важливою складовою становлення демократичного суспільства, де права та свободи громадян забезпечуються належним чином», — вважають у фракції.

Це звернення не означає, що діяльність УПЦ в Харківському районі припиниться. Залишити приміщення храмів в оренді церкви чи ні — вирішуватимуть сільські, міські та селищні ради.

Раніше УПЦ відносилася до Московського патріархату, але у травні минулого року заявила про незалежність від нього.  

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській обласній раді не наважились розірвати договори оренди з цією релігійною організацією і ухвалили звернення до Верховної Ради з проханням ухвалити відповідні закони.

Джерело

Новости Харькова