Харківська лікарка отримала підозру через смерть немовляти

Дівчинку виписали, попри поганий стан здоров'я.

Завідувачка не звернула увагу на погане самопочуття новонародженої й виписала її як здорову дитину.

Слідчі оголосили підозру завідувачці відділення новонароджених харківського пологового будинку через смерть новонародженої дівчинки. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, 10 травня 2022 року у цьому пологовому будинку жінка народила недоношену дівчинку. Новонароджена погано їла та мала висипання на шиї й щоках. Матір сказала про це завідувачці відділення, однак та не стала спостерігати за новонародженою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська психіатр продала 500 рецептів на ліки наркоманам

Лікарка виписала дівчинку з матір’ю на четвертий день, указавши, що дитина була здорова. При цьому, у дівчинку змінився колір шкіри на темно-червоний, і вона кричала. Удома дівчинці стало гірше, матір поїхала з нею в лікарню, однак там дівчинка померла. 

«По приїзду додому дитину нагодувати не вдалось, у неї був відсутній смоктальний рефлекс. Дівчинка поводилась неспокійно, весь час водила очима в різні боки і більше не заснула. Через деякий час у неї трапився напад у вигляді затримки дихання. Мати поїхала до медзакладу. 17 травня 2022 року вночі дитина померла у лікарні. Своєчасне діагностування та початок відповідного вчасного лікування, що входило до посадових обов’язків підозрюваної, могли попередити розвиток ускладнень та запобігти настанню смерті новонародженої дівчинки», — зазначили у прокуратурі.

Підозру лікарці склали за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.

Джерело

Новости Харькова