Зруйнована телевежа у Харкові: є проблеми з ТВ-сигналом

Частина конструкції телевежі впала.

Через ракетну атаку росіян пошкоджена конструкція телевізійної вежі. Тривають роботи з відновлення мовлення.

Удень 22 квітня росіяни вкотре атакували харківську телевежу. За попередніми даними Харківської обласної прокуратури, удар було здійснено ракетою Х-59. Постраждалих чи загиблих немає. У Держспецзв’язку повідомили, що трансляції ТВ-сигналу немає.

«Наразі тимчасово відсутня трансляція телевізійного сигналу, тривають роботи з відновлення мовлення. Водночас трансляція низки радіостанцій у FM-діапазоні продовжується. На час ремонтних робіт жителі Харкова та області, які залишилися без цифрового телебачення, можуть отримувати інформацію з ефіру місцевих радіостанцій, користуватися кабельним або онлайн-телебаченням, або отримувати сигнал ТБ через супутникові приймачі», — йдеться в офіційному повідомленні.

Про російський удар по телевежі у Харкові президент Володимир Зеленський розповів у телефонній розмові президенту США Джо Байдену.

«Розповів президенту Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів та бомб. Зокрема, про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови. Це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя», — йдеться у дописі.

 Якщо у вас зникло телевізійне мовлення, слухайте новини на «Українському радіо». FM-частоти «Українського радіо» на Харківщині: 

▪️ Краснокутськ — 91,5 FM;
▪️ Красноград — 107,6 FM;
▪️ Первомайський — 102,6 FM;
▪️ Харків — 106,1 FM.

Як писав KharkovNEWS.info, удень 22 квітня росіяни обстріляли Харків та три населені пункти області. Вони поцілили по об’єкту інфраструктури, відкритій території та м’ясокомбінату.

Не вперше росіяни намагалися зруйнувати Харківську телевежу: пряме влучання ворожого снаряду було навесні 2022 року. Тоді телевежу відновили. 

Джерело

Новости Харькова