Дрони харківських захисників влучили по російських БМП

Цілі виявила рота "Ахіллес".

Харківські бійці влучили у російську техніку.

У неділю 31 грудня рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес», яка входить до складу 92-ї окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, запустила безпілотники по ворожих цілях. Захисники прикрасили свої дрони новорічними шапками та відправили до цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі штурмовиків: Сирський розказав про ситуацію на Куп’янському напрямку

За інформацією командира «Ахіллеса» Юрія Федоренка, за цілі бійці обрали особовий склад росіян, дві бойові машини піхоти (БМП-1 і БМП-2) та автомобіль (пікап). БМП-2 була озброєна 30-міліметровою гарматою та протитанковим ракетним комплексом «Фагот». Вона вміщала екіпаж у складі трьох людей і десант із восьми людей. Вартість такої БМП оцінена у 150 000 доларів. Після влучання БМП зайнялася.

На БМП-1 була встановлена 73-міліметрова гармата і протитанковий керований ракетний комплекс «Малютка». Ця бойова машина піхоти також вміщала екіпаж із трьох людей і десант із восьми. Машина коштує 100 000 доларів. Кількість убитих і поранених окупантів не повідомляється.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше «Ахіллес» знищив дві російські бойові машини піхоти БМП-1, джип, комплекс радіоелектронної боротьби «Гарпія» та уразив «буханку».

Джерело

Новости Харькова