Близько 36% харківських учнів знаходяться за кордоном

У школах міста будуть навчатися 112 000 дітей.

Кількість учнів у Харкові скоротилася на 15 000 у порівнянні із довоєнним часом.

Станом на сьогодні до Харкова повернулися 40% школярів. Минулого року у місті знаходилися від 25 до 27% учнів. Наразі за кордоном перебувають 36% здобувачів освіти зі шкіл міста. Педагоги також повертаються. Зараз у місті вже налічується 68% педагогічних працівників, тоді як торік їх було 53%. Педагогів, які знаходяться за кордоном, обіцяють не звільняти. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на директора департаменту освіти Ольгу Деменко.

«Звільняти вчителів, які перебувають за кордоном, ми не будемо в жодному разі, бо вони нам потрібні. Близько 36% дітей зараз теж перебувають за кордоном, і частина з них не повернеться. Є ті, хто хоче здобути українську освіту. Тому і в мирний час ми плануємо створювати онлайн-класи у кожній школі, щоб діти могли здобути нашу освіту онлайн», — сказала Деменко.

У Харкові працюють 184 школи, в яких навчаються 112 000 учнів. Вони будуть отримувати освіту у дистанційному та офлайн-форматі. Більше ніж 1000 дітей навчатимуться у метро. До повномасштабного вторгнення у школах Харкова навчалися на 15 000 учнів більше.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські школярі будуть навчатися на п’яти станціях метрополітену — «Перемога», «Університет», «Метробудівників», «Тракторний завод» і «Академіка Павлова». На цих станціях облаштовані 17 кабінетів, у класах будуть по 20 дітей.

Джерело

Новости Харькова