Арахамія заборонив регіонам витрачати кошти на піар і барабани

Провладна партія не виключає, що може ввести обмеження на розпорядження коштами регіональних чиновників.

Голова фракції «Слуга народу»  Давид Арахамія вимагає від регіональної влади припинити витрачати державні кошти на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни.

Арахамія поки що не назвав конкретні регіони, яких це стосується, але пообіцяв, що за закупівлю барабанів і вартісної бруківки під час війни доведеться відповідати. 

«Хочу звернутися до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення. У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов’язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель», — повідомив Арахамія.

Він нагадав скандали, пов’язані з закупівлею барабанів, люксових овочерізок, витрачанням коштів на ремонти стадіонів та перекладання бруківки, які «значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє».

Голова фракції додав, що ц парламенті зараз обговорюється можливість обмеження розпорядження коштами регіональних чиновників.

«Зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про «напад на децентралізацію», що «влада атакує місцеве самоврядування» та поширювати інші схожі меседжі», — зазначив Арахамія.

Це було останнє попередження для регіональної влади.

«Вважайте це останнім попередженням. Якщо ви не зупинитесь, не припините витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану», — сказав Арахамія.

Як нещодавно писав Харківський антикорупційний центр, ХОВА уклала договір на 1,9 млн грн з ТОВ «Маркетинг ЮА» щодо надання рекламних та маркетингових послуг. Договір уклали ще 24 лютого 2023 року на календарний 2023 рік, але, як зазначено у «Prozorro», уже встигли перерахувати підряднику всі кошти за надані 253 послуги.

Договір уклали ще 24 лютого 2023 року на календарний 2023 рік, але, як зазначено в “Prozorro”, уже встигли перерахувати підряднику всі кошти за надані 253 послуги.

Нагадаємо, Харківська обласна військова адміністрація та міська рада Харкова під час повномасштабної війни полюбляють витрачати кошти на саморекламу, у поліції купляють переноски для тварин, а у районній лікарні замовляють штопор. KharkovNEWS.info згадав про скандальні та кумедні тендери.

Джерело

Новости Харькова