Верховний суд відмовив поштарці з Харкова, яка була російською коригувальницею

Жінка назвала докази слідства "дезінформацією".

Зрадниця проведе у тюрмі 15 років.

Верховний суд визнав винною 55-річну співробітницю одного з відділень «Укрпошти» у Харкові, яка передавала окупантам інформацію про місця перебування українських військових. Касаційну скаргу адвоката жінки не задовольнили.

Слідчі встановили, що з кінця лютого 2022 року жінка стала спілкуватися із двома представниками Росії — військовим Збройних сил РФ та бойовиком «ДНР». У Telegram вона передавала дані про місця перебування Збройних сил України, техніки, пункти видачі гуманітарної допомоги у Харкові та звіти про обстріли.

«Також жінка надсилала їм відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

На початку березня Жовтневий райсуд Харкова засудив зрадницю до 15 років тюрми, визнавши винною у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. У суді жінка провину не визнала та заявила, що проти неї поширюють «дезінформацію». Адвокат засудженої подав апеляцію, однак Харківський апеляційний суд не задовольнив її. У Верховному суді рішення не змінили.

«Сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати вирок та направити на новий розгляд до суду першої інстанції. Проте колегія суддів Харківського апеляційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги. Надалі сторона захисту подала касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Постановою Верховного Суду касаційну скаргу захисника залишено без задоволення, а судові рішення — без змін», — розповіли у прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, Дзержинський районний суд Харкова оголосив вирок 44-річній жительці міста Ізюм, яка під час окупації очолила пошту на Харківщині. Жінка проведе у в’язниці 11 років.

Джерело

Новости Харькова