13 бойових зіткнень та штурмова авіація: що відбувається на Куп’янському напрямку

Окупанти понад 500 разів обстріляли позиції ЗСУ.

На Куп’янському напрямку тривають важкі бої.

Минулої доби російські окупанти 561 раз обстріляли позиції української армії та 25 разів застосували дрони-камікадзе. Ворог постійно використовує штурмовики Су-34 і гелікоптери Ка-52, танки, гармати, міномети та стрілецьку зброю (автоматичні станкові гранатомети та станкові протитанкові гранатомети). Українські захисники вбили понад 200 окупантів та знищили й уразили понад 40 одиниць їхньої техніки. Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Відбулося 13 бойових зіткнень, у ході яких нашим захисникам вдалося ліквідувати 239 окупантів вбитими та пораненим та ще знищити та пошкодити 42 одиниці озброєння та військової техніки, до яких входили танки, різного типу БМП, БТРи, різного типу самохідні артилерійські установки вдалося ліквідувати завдяки нашим розрахункам ПЗРК, дронам-камікадзе. Крім того, було виявлено та знищено сім укриттів та ще один склад із боєприпасами», — розповів Євлаш.

За словами Євлаша, окупанти продовжують спроби захопити село Синьківка у Петропавлівській громаді Куп’янського району. Воно потрібно їм для розміщення особового складу й боєприпасів. Головноюм метою залишається повторна окупація Куп’янська. 

«Для нього це залишається зараз ключовий населений пункт, оскільки він є найближчим. По-друге, на базі будь-якого населеного пункту можна розмістити і пункти управління, і можна здійснювати, робити там склади, розмістити особовий склад. Звичайно, що це ліпше, ніж просто в полі. Тому для ворога це залишається зараз однією із ключових цілей. Крім того, паралельно із цим він намагається заблокувати Куп’янськ, підтягує туди свої резерви на заміну раніше втраченим», — пояснив начальник пресслужби «Хортиці».

Як писав KharkovNEWS.info, Росія провела оперативну передислокацію на прикордонних територіях Бєлгородської області. Туди перекинули підрозділи 116-ї бригади спецпризначення Росгвардії — 900-й і 902-й полки. В Інституті вивчення війни не відкидають збільшення ДРГ на кордоні.

Джерело

Новости Харькова