Батьки українського ексстроковика “підбили” його наводити удари по Харківщині

СБУ затримала ймовірного зрадника, який, за версією слідства, відслуживши в Силах оборони, пішов працювати на ФСБ, а потім намагався тікати з Харківщини через лінію фронту. На такі дії його загітували батьки.

“Як встановило розслідування, російським інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб. До такого “кроку” його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби”, – повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його інформацією, саме через батьків окупанти домовилися з хлопцем про те, щоб він передав координати потенційної цілі на Харківщині, а потім запропонували йому план втечі. Переписувалися через анонімні чати у месенджері.

“За даними слідства, фігурант здійснював пересилку “потрібних” геолокацій ворогу у вигляді позначок на ґуґл-карті”, – поінформував Абдула.

За його інформацією, спираючись на дані зрадника, росіяни планували завдати ударів по цивільній інфраструктурі одного з прифронтових міст Харківської області. А сам колишній строковик мав би втекти через лінію фронту. Але йому не дали цього зробити військова контррозвідка СБУ та підрозділи ЗСУ.

Джерело

Новости Харькова