ЗСУ відбили сім атак окупантів на Харківщині

Росіяни б'ють з усіх видів озброєння по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі.

Російська армія продовжує штурмувати позиції ЗСУ на Куп’янському напрямку.

Минулої доби Сили оборони відбили сім атак на цьому напрямку. Багато місяців поспіль окупанти намагаються наступати з Лиману Першого на Синьківку (за 7-8 кілометрів від Куп’янська).

«На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де силами оборони відбито 7 атак», — повідомили у Генштабі.

За даними британської розвідки, останніми днями росіяни не досягали успіху на Куп’янському напрямку.

«Міністерство оборони Сполученого Королівства оцінило, що жодна зі сторін не досягла суттєвого прогресу на Куп’янському та Авдіївському напрямках, а також на східному (лівому) березі Херсонської області, де тривають найбільш інтенсивні бої. Найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту стає менше, оскільки настає холодна зимова погода», — повідомили у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

Як писав KharkovNEWS.info, 18 листопада окупанти на Куп’янському напрямку здійснили 20 авіаударів, застосували літаки штурмової та бомбардувальної авіації, гелікоптери вогневої підтримки, керовані авіабомби, задіяли 12 дронів-камікадзе. Загалом росіяни 521 раз здійснювали обстріли українських позицій. Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо в етері національного телемарафону.

Джерело

Новости Харькова