ЗСУ відбили п’ять атак у Харківській області

Окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру регіону.

На Куп’янському напрямку зафіксовано п’ять російських атак.

У четвер 22 лютого російські військові намагалися проводити наступ у Харківській області. Вони висувалися атакувати позиції української армії біля села Синьківка у Куп’янському районі. Українські захисники свої позиції втримали. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«На Куп’янському напрямку ворог здійснив 5 спроб наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, окрім Синьківки, окупанти наступали у районі Табаївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли агропідприємство на Харківщині, загинули корови

На Слобожанському напрямку Росія зберігає військову присутність на прикордонних територіях. Там працюють російські диверсанти та триває мінування території біля держкордону на Бєлгородщині.

Минулої доби росіяни обстріляли з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів Харківщини. Серед них — Синьківка, Дворічна та Іванівка. Ударів по Харкову упродовж доби не було.

Як писав KharkovNEWS.info, після виходу Збройних сил України з міста Авдіївка (Донеччина) на Куп’янському напрямку ситуація не змінилася. Тут залишається велике російське угруповання у кількості понад 40 000 військових та безліч важкої техніки. 

Джерело

Новости Харькова