Затриманий за організацію референдума на окупованій частині Харківщині виявився ексрегіоналом

До 9 червня колаборант має знаходитись під вартою.

Київський райсуд Харкова обрав так званому «помічнику керівника” територіального управління окупаційної адміністрації Вовчанської громади запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду міста Харкова від 11 квітня.

Як встановив Харківський антикорупційний центр, мова йде про Андрія Васильовича Гужу. Про це стало відомо з порталу “Судова влада”. 

«Гужа це колишній секретар Вовчансько-Хутірської сільської ради. В 2010 році обирався від “Партії регіонів” до Вовчансько-Хутірської сільської ради. Зазначав на той момент, що працює спеціалістом у Вовчанської райдержадміністрації та є членом “Партії регіонів”», — розповіли активісти. 

1 липня 2022 року Гужа добровільно обійняв посаду «помічника керівника» так званого «теруправління» окупаційної адміністрації Вовчанської громади.

Він займався підготовкою до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Харківської області з метою їх приєднання до РФ в якості суб’єкта федерації. Агітував місцевих жителів Вовчанської громади брати участь в незаконному голосуванні. Крім того, псевдопосадовець змушував людей працювати у «виборчих дільницях». Зона відповідальності Гужи було с. Вовчанські Хутори Чугуївського району.

43-річному Гужі повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, затримали двох організаторів «приєднання» Харківщини до Росії. Слідчі СБУ встановили місцезнаходження зрадників і повідомили їм про підозру.

Джерело

Новости Харькова