Затримали головну бухгалтерку окупантів у Харківській області

Колишня працівниці фонду соцстрахування перейшла на бік росіян.

Слідчі затримали «головну бухгалтерку» окупаційної адміністрації Куп’янського району.

52-річна мешканка Куп’янська на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників і добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. Жінка погодилась на посаду «исполняющей обязанности начальника отдела бухгалтерского учета и отчетности – главный бухгалтер временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области». Вона керувала фінансами окупаційної влади.

«На цій «посаді» колаборантка брала участь у складанні та виконанні грабіжницького бюджету рашистів. Вона планувала їхні витрати та надходження, складала та підписувала облікову бухгалтерську документацію щодо руху грошових коштів, організовувала нарахування заробітної плати працівникам незаконно утворених установ та займалася видачею грошових коштів для виплати допомоги пенсіонерам. Також, на цій керівній посаді жінка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих та організовувала їх роботу», — повідомв речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Після деокупацї району зрадниця залишилася і намагалася уникнути відповідальності. Жінці повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Якщо її провина буде доведена, жінці загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Джерело

Новости Харькова