У громаді на Харківщині заборонили ходити на пляжі

У регіоні залишається високою мінна небезпека.

У Зміївській громаді заборонено відвідувати пляжі.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Зміївської міської ради ухвалила рішення про заборону для жителів відвідувати місця масового відпочинку на водних об’єктах громади. Заборона буде діяти упродовж усього купального сезону.

«Просимо не нехтувати забороною! Бережіть себе та своїх близьких!», — звернулися у Зміївській міській раді.

Нагадаємо, 16 квітня начальник Печенізької селищної військової адміністрації Олександр Гусаров закликав жителів Харківщини утриматися від відвідування Печенізького водосховища (Чугуївський район), оскільки на території громади немає місць масового відпочинку людей на водних об’єктах і там можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети.

«Від 24 лютого 2022 року до вересня 2022 року більша половина території Печенізької територіальної громади перебувала під окупацією, а на іншій половині велися активні бойові дії, що призвело до великої засміченості берегів водоймищ та інших територій вибухонебезпечними предметами. Спеціальні служби постійно проводять роботи по розмінуванню територій. Проте в Печенізькій громаді мінна небезпека залишається досить високою. Реалії сьогодення такі, що цей процес триватиме багато років», — пояснював Гусаров.

Як писав KharkovNEWS.info, 14 квітня у селі Мартове у Чугуївському районі підірвався 64-річний чоловік. Він рибалив у Печенізькому водосховищі та наступив на протипіхотну міну.

Джерело

Новости Харькова