Засудили колаборанта з Харківської області, який конвоював незаконно затриманих людей

Вирок оголошений заочно.

Колаборант переховується.

Червонозаводський районний суд Харкова заочно виніс вирок 46-річному жителю Куп’янська, який під час окупації добровільно співпрацював із російськими загарбниками. Чоловіка визнали винним і засудили до 12 років тюрми.

За даними слідства, під час окупації колаборант влаштувався до так званого «управления внутренних дел ВГА Харьковской области». Він став «полицейским-водителем группы конвойной службы». Коли він працевлаштовувався, надав пояснення, в якому вказав інформацію про учасника АТО, якого знав. Колаборант стояв на блокпостах та перевіряв документи на транспорт, доставляв незаконно затриманих окупантами людей.

«Колаборант конвоював незаконно затриманих громадян, серед яких були учасники АТО/ООС, проукраїнськи налаштовані громадяни. Надалі «поліцейський» доставляв людей до ізолятора тимчасового тримання, де їх незаконно утримували та піддавали тортурам», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції. Колаборант переховується від правосуддя, тому вирок винесений заочно. Строк відбуття покарання будуть рахувати з моменту затримання чоловіка.

Зазначимо, засуджений — це Олександр Фомін. Народився 5 серпня 1977 року.

Як писав KharkovNEWS.info, директору ліцею на Харківщині винесли вирок за співпрацю з окупантами. Директора Андріївського ліцею на Куп’янщині Віктор Шестопалов закликав учителів до співпраці з державою-агресором.

Джерело

Новости Харькова