За побиття патрульних у Харкові судитимуть двох чоловіків

До суду скерували обвинувальний акт.

Двоє чоловіків напали на патрульних.

До Комінтернівського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 51-річного та 49-річного чоловіків, які чинили опір патрульним та завдали одному з них тілесні ушкодження.

За даними слідства, 30 січня 2024 року на проспекті Байрона патрульні зупинили машину Chevrolet Aveo, за кермом якої був 51-річний чоловік. Водій порушив правила дорожнього руху — зупинився на пішохідному переході.

Проте коли патрульні стали перевіряти документи водія, 49-річний пасажир машини вийшов і почав нецензурно висловлюватися, намагався вирвати у патрульної планшет та свої права. Співробітниця «патрульки» упала. Коли її колега спробував відштовхнути порушника, пасажир підійшов та ударив його.

«У цей час чоловік, що перебував за кермом, намагався забрати у дівчини-патрульної її електронний планшет, а також своє водійське посвідчення. Зловмисник з силою тягнув поліцейську за одяг, від чого вона впала на землю. Інший правоохоронець намагався відсунути чоловіка від колеги. У цей час пасажир автомобіля підійшов до патрульного зі спини і декілька разів вдарив його у голову, завдавши тілесних ушкоджень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо 51-річного чоловіка склали за ч. 2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків), 49-річного чоловіка обвинувачують за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв’язку з виконанням службових обов’язків) Кримінального кодексу України. Водієві загрожує до двох років тюрми, пасажиру — до п’яти.

Як писав KharkovNEWS.info, блогер проведе два роки у тюрмі за плювок у харківського патрульного. У 2021 році блогер приїхав «рятувати» друзів, яких зупинили у Харкові за порушення правил дорожнього руху.

Джерело

Новости Харькова