Установили імена ще трьох карателів, які грабували та убивали людей на Харківщині

Загарбникам заочно оголосили підозру.

Троє російських військових знущалися з людей у Куп’янському та Ізюмському районах Харківщини, а також намагалися вивезти награбоване майно до Росії.

Це військовослужбовці 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил РФ Віталій Піддубний та Олексій Горбунов, а також Руслан Гончаров — військовий 202-го мотострілецького полку країни-агресора. Слідчі заочно оголосили їм підозру.

Відомо, що у середині березня троє окупантів прибули до будинку у селі Волохів Яр (Ізюмщина), де жив мирний житель із родиною. Окупант на прізвисько «Фанат» став погрожувати чоловікові і змушував його здати проукраїнських мешканців. Зокрема, загарбника цікавила інформацію про його брата, який служив у Збройних силах України. Чоловік не став говорити, але його змусили віддати автівку. Мешканець злякався за життя своїх маленьких дітей і віддав ключі від машини.

Окупанти їздили на цій автівці у власних справах, сідали за кермо п’яними та скоїли дорожньо-транспортну пригоду. На цій же автівці приїхали до фермерського господарства у селі Безмятежне на Куп’янщині наприкінці липня минулого року. Власником господарства був проукраїнський чоловік родом із Закарпаття Володимир Шкіря. У селі його звали «Вуйко». Окупанти вбили чоловіка, розчленували, частину тіла підпалили разом з автівкою, решту викинули.

«Фанат» вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього під приводом допомоги у ремонті автівки. Коли фермер підійшов до нього, окупант вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці. Після цього підозрювані розчленували тіло вбитого, частину поклали в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалили. Аби приховати злочин, вони забрали відрублені частини тіла фермера та викинули їх по дорозі до с. Вишневе Куп’янського району», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Слідству відомо ще про два злочини цих окупантів. У дачному кооперативі вкрали двигун до човна, а пізніше його продали, а згодом троє окупантів одному з підприємств забрали транспорт. Аби охоронці не зупинили їх, ті сказали їм лягти на землю обличчям вниз та стали погрожувати розстрілом.

Підозру трьом окупантам сформували за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Один із них, «Фанат», отримав ще одну підозру — за ч. 2 т. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством).

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці січня 2023 року слідчі оголосили підозру 35-річного військовому 7-го окремого мотострілецького полку з Курської області Віталію Піддубному, який убив фермера з Куп’янського району. Убитий чоловік — 56-річний Володимир Шкіря (прізвисько — «Вуйко»).

Джерело

Новости Харькова