Удар керованою авіабомбою: на Харківщині зросла кількість поранених

Окупанти поцілили по території навколо багатоповерхівки.

Через ранковий удар по селищу Ківшарівка були травмовані дев’ятеро людей, зокрема підліток.

Інформацію про постраждалих оновили станом на 16:00. Раніше було відомо, що поранення отримали шестеро місцевих жителів. Окрім того, у прокуратурі повідомили, що удар по житловому мікрорайону був завданий керованою авіабомбою, а не ракетою «Іскандер», про яку раніше повідомляла Харківська обласна військова адміністрація.

Нагадаємо, близько 10:30 окупанти завдали удару по житловому мікрорайону у Ківшарівці за 15 кілометрів від Куп’янська. У результаті повилітали вікна у гуртожитку, були пошкоджені двері і стіни у багатоповерхівці, у кількох квартирах здійнялися пожежі.

«Рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини негайно вирушили до місця події для гасіння пожеж. На час їх прибуття у квартирах двох різних багатоповерхівок горіли домашні речі. Площі цих пожеж склали по два квадратних метри. Вогнеборці впорались з вогнем протягом 20 хвилин», — повідомили у ДСНС.

Постраждали внаслідок авіаудару 15-річний підліток, жінки 45-ти, 63-х і троє — 73-х років, чоловіки 32-х, 60-ти і 64-х років.

Як писав KharkovNEWS.info, Куп’янський напрямок лишається одним з небагатьох, де армія Російської федерації володіє ініціативою та може атакувати. За останній місяць окупанти просунулись на кілька кілометрів і не полишають намірів знову захопити районний центр. Військові експерти одностайні в оцінці важливості цього напрямку: саме тут, на берегах Осколу, вирішуватиметься доля Донбасу. 

Джерело

Новости Харькова