У Старосалтівській громаді розпочали ремонт дороги

Дорога майже повністю зруйнована через війну.

Водіїв закликають бути уважними на ділянках, де проводять ремонт, звертати увагу на нові дорожні знаки й дотримуватися правил дорожнього руху.

Співробітники державного підприємства «Дороги Харківщини» продовжують ремонтувати першу ділянку автотраси сполученням Мартове — Хотімля — Старий Салтів у Печенізькій громаді (Чугуївщина) та вже розпочали роботи на другій ділянці — у межах Старосалтівської громади. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ця дорога була майже повністю зруйнована внаслідок бойових дій. Її відновлення суттєво зменшить час руху до міста Вовчанськ та сіл Вовчанської громади, що дозволить більш оперативно проводити евакуацію поранених, цивільного населення, ліквідовувати наслідки обстрілів та доправляти гуманітарну допомогу. Працюємо далі», — зазначив Синєгубов.

Зокрема, на першій ділянці (Печенізька громада) завершили улаштування вирівнюючого шару з асфальтобетону. На другій ділянці (Старосалтівська громада) улаштовують вирівнюючий шар основи із щебенево-піщаної суміші, а також покриття із асфальтобетонної суміші, й формують узбіччя.

Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, ремонтні роботи на трасі Мартове — Хотімля — Старий Салтів розпочалися у березні 2023 року. У травні дорожники прокладали нове покриття. Завершити ремонт на цій частині дороги планують до осені. Дорога Мартове — Хотімля — Старий Салтів є єдиним автошляхом до деокупованого Вовчанська.

Джерело

Новости Харькова