У селі на північ від Харкова, що було знеструмлене два роки, з’явилася електрика

Під'єднані перші споживачі.

Мешканці села Цупівка Дергачівської громади жили без світла від початку повномасштабного вторгнення.

На сьогодні електрику подали першим абонентам. Сапери обстежили територію Цупівки на наявність вибухонебезпечних предметів. Потім до роботи приступили енергетики. Вони з’ясували, що у селі зруйнована більша частина електромережі. Одну з трьох підстанцій повністю замінили. Електромережу продовжують відновлювати. Через великий обсяг роботи прогнозів щодо повного заживлення села поки не дають. Енергетики обіцяють робити усе можливе, аби завершити відновлення електрики та подати світло до усіх будинків якомога швидше.

«Складність робіт пов’язана з тим, що Цупівка перебувала в окупації, тут проходила і лінія зіткнення. Було заміновано все — вулиці, житлові будинки… Через мінну небезпеку сюди дуже довго не пускали навіть місцевих жителів. Саперам довелося обстежити кожну хату. Рівень пошкоджень в Цупівці приблизно такий саме, як і в Прудянці. Електромережа зруйнована на 70%. Заміни потребують трансформатори, опори, дроти. Тільки стійок необхідно 160-180 штук», — розповів начальник Дергачівського району електромереж Володимир Климчук.

За інформацією компанії «Харківобленерго», до повномасштабного вторгнення у селі Цупівка електрику отримували 382 абоненти. Наразі у селі мешкають близько 150 людей.

Як писав KharkovNEWS.info, через крадіїв село у Харківській області залишилося без світла. Невідомі вкрали понад 600 метрів дротів.

Джерело

Новости Харькова