У річки Харківщини висипали понад чотири тонни сорбентів для поглинання нафти

Із сорбентами Харківщині обіцяє допомогти Швейцарія.

У Харківській області продовжують блокувати поширення нафти, яка витекла у річки після російського обстрілу Немишлянського району 9 лютого.

Для блокування розповсюдження нафтопродуктів у річках Немишля та Уди розставляють бонові загородження постійної плавучості. Минулого тижня у річках встановили понад 250 метрів таких загороджень, роботи продовжують. Також для поглинання нафти використовують сорбенти. Вони поглинають нафтові плями на поверхні води та не дають їм поширитися далі за течією. На сьогодні у воду висипали понад чотири тонни сорбентів. Із сорбентами обіцяє допомогти Харківщині Швейцарія. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві назвали екологічною катастрофою потрапляння нафтопродуктів до річок Харкова

«Зараз профільні служби отримали ще близько 150 метрів бонових загороджень і встановлюють їх в місцях найбільшого скупчення нафтопродуктів. Додаткові бонові загородження постійної плавучості поглинають нафтопродукти. Водночас, на водних об’єктах продовжується застосування сорбентів. Загалом до забруднених річок висипали більше 4 тонн засобів, — розповіли у ХОВА. — Крім того, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації долучилися іноземні партнери. Посольство Швейцарії готове допомогти із додатковим запасом сорбентів».

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, у питній воді нафтопродуктів немає. ЇЇ якість перевіряють щоденно.

«Усі профільні служби працюють цілодобово, аби не допустити потрапляння нафтопродуктів до річки Сіверський Донець. Триває щоденний моніторинг стану та якості води. Наразі небезпечних речовин в питній воді не виявлено», — сказав Синєгубов. 

Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, встановлювати бонові загородження по руслах річок Харківської області почали на п’ятий день після екологічної катастрофи. Бонові загородження розставляли у річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець.

Джерело

Новости Харькова