У Первомайському завершився перший етап голосування за нову назву міста

Поки що підрахували результати онлайн-голосування.

Хлібодар і Холодноярськ набрали найбільше голосів.

У неділю 9 квітня у Первомайському завершився перший етап громадських слухань щодо перейменування міста. Більшість учасників підтримали варіанти Хлібодар і Холодноярськ. Тепер підрахують голоси офлайн-слухань, які проходили у Центрі надання адміністративних послуг. Після цього мешканців чекає другий тур голосування. Про це повідомив первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

«Фаворитами онлайн-голосування є назви Хлібодар та Холодноярськ. Уже зараз зрозуміло, що саме вони увійдуть у другий тур голосування. На цьому тижні будуть підраховані голоси, які віддавалися офлайн — у Центрі надання адміністративних послуг, та оприлюднені на офіційних джерелах у соціальних мережах», — сказав Бакшеєв.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 січня у Первомайському стартувало голосування за нову назву міста. Топонімічна комісія відібрала 15 варіантів назв міста, за які могли голосувати мешканці. У другий тур вийшли десять назв.

Фінальне голосування розпочалося 10 березня. У ньому могли взяти участь тільки мешканці міста. Учасникам голосування пропонували обрати з таких назв: Добродар, Холодноярськ, Златопіль, Хлібодар, Квіточ, Світоч, Озерянськ, Сиваш, Янголів та Миропіль.

Після результатів голосування остаточне рішення щодо надання місту нової назви ухвалюватиме Верховна Рада.

Джерело

Новости Харькова