У липні на дороги та мости Харківщини витратили 240 мільйонів гривень

Договори уклали із дев'ятьма підрядниками.

Більша частина грошей виділена на проведення секретних робіт.

Гроші підрядникам перерахувала за виконані роботи Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. Найбільше грошей перерахували фірмі «Укртрансміст». Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«У червні та липні Служба відновлення уклала з цим підприємством [«Укртрансміст» — ред.] дві угоди на загальну суму понад два мільярди гривень. Угоди були укладені без проведення торгів, договори та кошториси також не завантажені. Ціни на матеріали не зазначені. Мова йде про реконструкцію об’єктів, які замовник не розголошує через небезпеку», — розповіли у ХАЦі.

Минулого місяця «Укртрансмісту» дали понад 219 мільйонів гривень. Наразі засновником «Укртрансмісту» є Микола Карнаков, раніше був указаний — Ігор Карнаков. Останній був підписантом товариства з обмеженою відповідальністю «Шляхове будівництво «Альтком», що входить до складу фінансово-промислової групи «Альтком» олігарха з Донецька Олександра Тісленка.

Саме «Альткому» віддавали найбільше підрядів, коли країна готувалася до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Тоді президентом був Янукович.

Наприкінці 2019 року слідчі розпочали кримінальне провадження щодо посадовців «Укртрансмісту» та «Київавтодору». Справа стосувалася можливого привласнення бюджетних грошей на капремонтах доріг у Києві. За договорами їм віддали 650 мільйонів гривень.

«Укртрансміст» був фігурантом ще одного провадження — щодо можливої розтрати бюджетних грошей під час проведення різних робіт у Святошинському районі столиці. Зокрема, слідство цікавили ремонти на шести об’єктах, куди спрямували 494 мільйони гривень.

Окрім «Укртрансмісту», у липні Служба відновлення уклала договори щодо ремонту та утримання доріг і мостів із:

  • ТОВ «Техно-Буд-Центр». Вартість угоди склала 3,8 мільйона гривень;
  • Харківським облавтодором — 4,22 мільйона гривень;
  • ТОВ «Ростдорстрой» — 3,1 мільйона гривень;
  • ТОВ «Мостобудівельний загін №112» — 2,66 мільйона гривень;
  • ТОВ «Славдорстрой» — 2,19 мільйона гривень;
  • ТОВ «Енерготрейд-М» — 2 мільйони гривень;
  • ТОВ «Автомагістраль-Підвень» — 2,22 мільйона гривень;
  • ТОВ «ПБС» — 0,3 мільйона гривень.

У червні Служба відновлення уклала угод із підрядниками на суму більше ніж 76 мільйонів гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, на відновлення мостів у Харківській області потрібно 4,3 мільярда гривень. Поки область не отримала грошей від держави на відновлення мостів. Проте підрядники не відмовилися проводити роботи, на це вони витрачають власні кошти.

Джерело

Новости Харькова