У Житомирі судитимуть «дворянку» з Харкова

Жінка заявляла, що її місто знищують не росіяни.

У Житомирі судитимуть жінку за заперечення збройної агресії Росії.

50-річна жінка проїздом була у місті, де публічно висловлювалася на підтримку дій РФ. Як виявилося, вона жила у Харкові до початку повномасштабної вйни, а коли росіяни почали знищувати місто, виїхала.

19 липня в одному з торговельних центрів Житомира жінка пішла до парфумерно-косметичного магазину. Там і сталася її розмова з продавцем, яку на телефони зафільмували перехожі та виклали в соцмережу.

«Жінка під час суперечки з продавцем голосно заявила, що всі українці – «терпіли». Коли ж присутні запитали щодо її причетності до українців, заперечила і демонстративно наголосила, що вона – дворянка «харківської губернії російської імперії». Щоправда, уточнила, що в «губернії» народилася прабабка, а вона – у Радянському Союзі. Далі обвинувачена сказала, що її місто бомблять жовто-блакитні та зневажливо висловилася на рахунок державних символів України», – розповіла «Суспільному» Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

50-річна жінка раніше мала судимість за крадіжки. Цього разу її обвинувачують у запереченні збройної агресії РФ за ч. 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова