У жителя Харківщини знайшли частини гранати та наркотики

Поліцейські провели обшук.

Окрім боєприпасів, у чоловіка знайшли коноплю.

До поліції надійшло повідомлення про те, що 57-річний житель села Задонецьке Зміївської громади зберігає вдома боєприпаси. 22 вересня правоохоронці провели у чоловіка обшук, під час якого знайшли боєприпаси та заборонені речовини.

«У результаті вилучено корпус ручної осколкової гранати Ф-1, підривач типу УЗРГМ [уніфікований запал ручної гранати модернізований — ред.] та речовину рослинного походження, схожу на коноплю. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення придбання зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, біля магазину у Лозовій затримали чоловіка з гранатою. Граната «М-67», корпус якої носив чоловік, належить до американських ручних осколкових гранат.

Джерело

Новости Харькова