Переселенцям із Харківщини пропонують гранти на бізнес

Участь у програмі може взяти крафтовий і сервісний бізнес.

Гроші дадуть на закупівлю обладнання та матеріалів.

Міжнародна гуманітарна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe оголосила програму грантової допомоги для підприємців, які мають мікробізнес на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та у місті Київ (у столиці тільки для ветеранів та релокованих мікропідприємств). Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України із посиланням на сайт цієї організації.

«Переможці конкурсу отримають грошову допомогу у розмірі до 2510 євро у національній валюті України (приблизно 105 тисяч гривень), а також моніторинг підтримуваних мікробізнесів», — розповіли у Мінреінтеграції.

Грант можуть надати підприємцям, які займаються деревообробкою, ювелірною справою, гончарством та керамікою, текстильним мистецтвом (в’язання, в’язання гачком, ткацтво), виготовленням свічок, миловарінням. Також його можуть отримати ті, хто надає послуги з прибирання та ведення домашнього господарства, озеленення й догляду за газонами, персональних тренувань і фітнес-послуги, послуги з краси та догляду за собою (перукарські послуги, догляд за нігтями), з догляду за домашніми тваринами, ІТ-послуги, послуги з ремонту комп’ютерів. 

Усього гранти нададуть 90 підприємствам. Кандидати повинні мати реалістичні та стійкі бізнес-проєкти. Вони пройдуть два етапи — оцінку бізнес-планів та співбесіду.

Хто може взяти участь у програмі грантової допомоги:

  • переселенці, бізнес яких зазнав пошкоджень під час війни,
  • постраждалі через війну люди, у тому числі ті, бізнес яких пошкоджений чи зруйнований,
  • ветерани (повинно бути посвідчення учасника бойових дій в Україні після 2014 року), 
  • жінки-переселенці, які наразі мешкають в іншому регіоні або на іншій території,
  • жінки, які є головою домогосподарства, оскільки їхній чоловік знаходиться на військовій службі або отримав поранення,
  • люди з інвалідністю.

Заявки від претендентів на гранти прийматимуть до 31 травня цього року. Заповнити заявку на участь можна за посиланням тут. Дізнатися інформацію про програму можна за адресою електронної пошти: [email protected].

Як писав KharkovNEWS.info, аграрії Харківщини отримають 30% знижки на перевозки залізницею. Знижки дадуть тим агровиробникам, які зареєстровані або працюють у деокупованих населених пунктах регіону.

Джерело

Новости Харькова