У Харкові виявили покажчики вулиці на честь більшовиків

По вулиці Шалімова виявили покажчики зі старою назвою.

Вулицю Шалімова перейменували вісім років тому, однак російські покажчики досі не демонтували.

У приватному секторі по вулиці Шалімова (Немишлянський район) досі розташовані покажчики зі старою назвою вулиці — Більшовицька. Активісти проєкту «Деколонізація. Україна» написали звернення з вимогою демонтувати їх. Мешканців Харкова просять повідомляти про подібні покажчики. Відповідне фото з російськими покажчиками опублікували у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна».

«Це Харків сьогодні. Кажуть, що вся вулиця всіяна цими покажчиками. Надсилаємо звернення на демонтаж. Якщо бачите щось подібне, надсилайте нам», — звернулися активісти.

Зазначимо, вулиця, про яку йде мова, виникла на початку ХХ століття в приміському хуторі Немишля, первісною назвою була Новопроїжджа вулиця. Більшовицькою вона стала у 1936 році. У листопаді 2015 року Харківська міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиці на честь хіррурга Шалімова. Чому міська влада за багато років не замінила покажчики, невідомо.

Фото: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, по вулиці Москалівській, 167-А у Новобаварському районі Харкова демонтували адресну табличку з написом — «Вулиця Жовтневої революції, 167». 

Отключить проверкуПремиальные предложения

Джерело

Новости Харькова