«Вже третій рік, я не розумію, чому вони сюди б’ють»: наслідки ударів РФ по Шевченківському району Харкова

За інформацією: Суспільне Харків.

Наталія Алакоз, жителька пошкодженого будинку у Шевченківському районі Харкова, 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Внаслідок ударів РФ по Шевченківському району Харкова вночі троє чоловіків зазнали легких поранень, троє жінок мали гостру реакцію на стрес.

Про це вранці 24 квітня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

За її даними, пошкоджені щонайменше 33 авто, кафе, магазини, три багатоповерхових будинки.

Наталія Алакоз живе на 20 поверсі пошкодженого будинку. В неї вибиті усі вікна та вилетіли міжкімнатні двері.

"Перший вибух — ми спали. Я почула тривогу, може, пів секунди пройшло — вибух. Він був потужним, але вікна ще були цілі. Ми з чоловіком підскочили. Почали бігати. Вдягатися. Чоловік побіг до ванни, я вдягатися — другий вибух. Я тільки бачила, як все летіло — двері вилетіли між кімнатами. Я злякалася. Дим якийсь, подумала, що щось горить…", — згадує Наталія.

Наслідки удару С-300 по Шевченківському району Харкова вночі 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Вони з чоловіком ночували не вдома, каже, що через безлад та вибиті вікна жити там поки неможливо.

"Не питайте мене, чому сюди б'ють. Вже третій рік, я не розумію, чому вони сюди б'ють, що їм треба. Дуже часто прилітає по Шевченківському району. А де безпечно?", — говорить Наталія Алакоз.

Наслідки ударів РФ по Шевченківському району Харкова, 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Директорка обслуговчої компанії будинків, що зазнали пошкоджень, Аліна каже, що під час ударів РФ пошкоджені навіть авто, що стояли на паркінгу.

"В цьому районі у нас третє влучання. Складно це витримувати. Місто організовує допомогу. Перекрили газ, вночі була аварія. Люди налякані, люди вночі виїхали. В одному з будинків 280 квартир, там жили до 30% людей, в іншому — до 40% мешканців. Постраждав і паркінг, повиносило ворота, навіть всередині пошкоджені. Ці варвари не дають нам спокою. День важкий", — каже Аліна.

Директорка обслуговуючої компанії пошкоджених будинків у Шевченківському районі Харкова, 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Під час ударів РФ були пошкоджені авто Данської ради у справах біженців, розказав Суспільне Харків її представник Тарас Стомін.

Тарас Стомін. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

"Це міжнародна гуманітарна неурядова організація. Ми займаємося допомогою ВПО та людям, які постраждали від війни. У нас до 15 машин були пошкоджені чи втрачені. На цих авто ми доставляли гуманітарну непродовольчу допомогу — засоби гігієни, будматеріали — по Харкову та області. Це суттєвий удар по організації. Будемо поновлювати, будемо працювати далі. Влучання сюди було шоком", — сказав Стомін.

Наслідки удару С-300 по Шевченківському району Харкова вночі 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Наслідки удару С-300 по Шевченківському району Харкова вночі 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Читати ще

Читати ще Пошкоджені будинки, авто, двоє поранених: наслідки влучання С-300 по Шевченківському району Харкова

Новости Харькова