У Харкові відкрили штаб для збору допомоги жителям Херсонської області

Великий гуманітарний вантаж планують відправити найближчим часом.

Харків’ян закликають долучитися до надання допомоги жителям Херсонщини.

9 червня у Харкові запрацював штаб гуманітарної підтримки постраждалих через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції. Він розташований на Холодній Горі, у школі №162 по вулиці Пермській, 13.

«У ніч проти 6 червня весь світ укотре переконався в підступності та жорстокості ворога, з яким віч-на-віч довелося зіштовхнутися українцям. Сотні затоплених населених пунктів, тисячі постраждалих людей та їхніх тварин. Шокуючі масштаби нещастя! І з першого ж дня катастрофи Харків не стоїть осторонь. Закликаю долучитися до допомоги кожного харків’янина. Ми непереможні, коли єдині», — звернувся мер Харкова Ігор Терехов.

Жителям Херсонської області потрібні засоби особистої гігієни, продукти довготривалого зберігання, корми для домашніх тварин і клітки для того, щоб їх транспортувати, моторні човни. Допомогу планують надіслати найближчим часом.

Раніше з Харкова відправили до Херсонської області 15 тонн гуманітарного вантажу: питну воду, консерви, ковдри, засоби гігієни, розкладні ліжка, спальні мішки, електричні помпи з генераторами, мішки для піску й моторний човен.

Штаб працює щодня з 9:00 до 18:00.

Нагадаємо, росіяни підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня 2023 року. Внаслідок підриву зруйнована машинна зала та сама станція. Вода вийшла з водосховища й затоплює населені пункти. З них евакуюють людей.

Як писав KharkovNEWS.info, волонтери з Харкова допомагають жителям Херсонщини. Вони везуть питну воду й медикаменти, а також їдуть самі, аби вивозити жителів і тварин на моторних човнах.

Джерело

Новости Харькова