У Харкові судитимуть колаборантку, яка роздавала російські паспорти

Її судитимуть заочно.

Колаборантці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідчі завершили спецрозслідування щодо 25-річної жительки міста Куп’янськ, яка працювала на російських окупантів. Справу передали до Червонозаводського районного суду, судитимуть жінку заочно.

Як установило слідство, під час окупації Куп’янська загарбники запропонували жінці роботу у «правоохоронному органі», вона погодилася і стала так званою «в. о. інспектора відділення громадської безпеки Управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

«Новоспечена «інспекторка» у період з липня по вересень минулого року займалась оформленням і видачею російських паспортів місцевим мешканцям», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно жінки склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, суд оголосив вирок поліціянту, який переховувався на горищі у Куп’янську. Зрадник робив відбитки пальців жителів, яких незаконно затримували окупанти.

Джерело

Новости Харькова