У Харкові продали квартиру боржника за аліментами

Чоловік не платив аліменти доньці.

У Харкові продали двокімнатну квартиру боржника.

Чоловік не сплатив понад 140 000 гривень аліментів доньці. Тому державні виконавці Індустріального відділу застосували щодо нього санкції — його обмежили у деяких правах, заборонили користуватися банківськими рахунками та розпоряджатися майном. Попри судове рішення про щомісячне забезпечення дівчинки та накладені санкції, чоловік не став сплачувати аліменти. Тоді держвиконавці продали його квартиру та повернули дитині гроші, які мав дати їй батько. Рієлтори у продажі квартири не брали участі, цим займалися фахівці юстиції.

«Враховуючи це, фахівці юстиції звернули стягнення на майно боржника та виставили його житло на продаж на онлайн-аукціоні OpenMarket (ДП «Система електронних торгів арештованим майном»). Успішна реалізація квартири дозволила повернути родині неплатника всю суму боргу. Разом з тим, сім’ї додатково був сплачений і штраф за вимушене очікування», — розповіли у Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції.

Зазначимо, при несплаті аліментів протягом року стягують штраф у розмірі 20% від загальної суми боргу. Якщо заборгованість складає два роки, то додатково накладають 30% штрафу. За три роки потрібно сплачувати додатково 50% від загальної суми.

Як писав KharkovNEWS.info, виконавча служба стягнула з жительки Харкова борг у розмірі 187 000 гривень. Жінка тривалий час не сплачувала двом синам і доньці аліменти.

Джерело

Новости Харькова