У Харкові достроково завершують опалювальний сезон

Опалення вимкнуть через російську атаку на енергосистему.

Відключати тепло почнуть відзавтра.

У Харкові достроково завершують опалювальний сезон. Таке рішення ухвалили, аби розвантажити енергетичну систему, в якій сталися збої через останній масований ракетний удар 22 березня. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, росіяни своїм ударом фактично знищили основні енергооб’єкти, від яких живилося місто. Комунальники та енергетики продовжують усувати наслідки обстрілу, проте дефіцит електроенергії залишається. Тому було ухвалено рішення про дострокове закінчення опалювального сезону.

«Всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках. І хоча частково їм уже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний. Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону. Тільки це дозволить нам забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харків’ян», — пояснив Терехов.

Температура повітря дозволяє достроково завершити опалювальний сезон.

Нагадаємо, 19 березня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону. Він рекомендував військовим адміністраціям ухвалити рішення про завершення опалювального сезону до 31 березня.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти завдали по Харкову масованого ракетного удару рано-вранці 22 березня. Вони запустили більше ніж 15 ракет типу С-300 та Х-22. У місті сталося знеструмлення та перебої з водопостачанням. Містом замість електротранспорту запустили автобуси, метро зупинилося та працювало як укриття.

Джерело

Новости Харькова