У Харківській області зареєстрували ще один випадок сказу

На території села ввели карантин.

У Красноградському районі із початку року підтверджено десять випадків сказу.

16 березня у селі Попівка Наталинської громади (Красноградський район) зареєстрували випадок сказу у домашнього кота. Із 19 березня у селі та на прилеглих територіях ввели карантин. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

«Наразі проводиться комплекс заходів з метою локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин та недопущення захворювання людей на сказ», — розповіли у ГУ Держпродспоживслужби.

Із початку року на Красноградщині підтвердили вже десять випадків сказу, зокрема два — у лисиць (саме у Наталинській громаді).

Жителів громади закликають вакцинувати домашніх тварин від сказу. Щеплення можна отримати безоплатно. Його слід робити тварини уперше у тримісячному віці, надалі — раз на рік. У ГУ Держпродспоживслужби зазначили, що найчастіше людей заражають сказом коти. 

Як писав KharkovNEWS.info, жителям Харкова пропонують безоплатно щепити від сказу котів і собак. Щепити тварину можна відсьогодні, 21 березня, у всіх дев’яти районах міста. Планова вакцинація триватиме упродовж місяця. Її проводитимуть на дільницях комунального підприємства «Житлокомсервіс».

Джерело

Новости Харькова