У Харківській області загинув доброволець «Лютий»

Володимир Петренко захищав Україну з початку повномасштабного вторгнення.

Захиснику було 54 роки.

16 грудня під час виконання бойового завдання біля села Уди у Золочівській громаді загинув житель Борівської громади (Ізюмщина) Володимир Петренко. Він був добровольцем.

За інформацією Борівської селищної ради, Володимир Петренко жив у селі Нижче Солоне. До повномасштабного вторгнення працював у Борівському комунальному підприємстві теплових мереж. На захист країни став у перші дні війни, добровільно вступив до Ізюмського батальйону тероборони.

Володимир Петренко, позивний «Лютий», у Збройних силах України був на посаді головного сержанта механізованого взводу, виконував обов’язки командира взводу. Він захищав Ізюмський район, Бахмутський напрямок (Донеччина), кордони Сумської та Харківської областей. Старший син Володимира Петренка також загинув на війні. У військового залишилися син і дружина.

«Він був чудовим, турботливим чоловіком і батьком, справжнім патріотом рідної землі, дуже порядною і відповідальною людиною. Своїх двох синів він виховав справжніми Героями, які також стали на захист Батьківщини. На жаль, старший син  Богдан Петренко загинув у травні минулого року, виконуючи бойове завдання на території Донецької області. На превеликий жаль, війна забирає найкращих…», — зазначили у Борівській селищній раді.

Як писав KharkovNEWS.info, на фронті загинув військовий із Первомайської громади Харківщини Роман Картанов. По позиціях підрозділу бійця влучив російський безпілотник. 

Джерело

Новости Харькова