У Харківській області відкрили меморіальну дошку загиблому офіцеру

Відкриття дошки відбудеться у Первомайському.

Андрій Ковальчук загинув під час оборони України у Луганській області.

2 травня у місті Первомайський відкрили меморіальну дошку захиснику України Андрію Ковальчуку, який отримав смертельне поранення 19 березня 2022 року під час виконання бойового завдання неподалік міста Попасна у Луганській області.

«На момент повномасштабного вторгнення старший лейтенант Андрій Ковальчук виконував бойове завдання в Луганській області та командував спостережним постом артилерійської розвідки в одній з найгарячіших точок біля Попасної. Наш земляк захищав Україну та загинув за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Андрій віддав найцінніше – власне життя – заради захисту Батьківщини», — зазначив міський голова Первомайського Микола Бакшеєв.

Фото: М. Бакшеєв.

Андрій Ковальчук був старшим лейтенантом 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила. Як повідомляли у Первомайській міській раді, на 24 день повномасштабного вторгнення, 19 березня 2022 року, окупанти вчергове відкрили вогонь по позиціях українських захисників. Андрій Ковальчук знаходився у проході бліндажа, коли туди влучив російський снаряд. Він прийняв на себе уламки, врятувавши життя побратимів.

«Пан Андрій скомандував двом підлеглим перебігти з бліндажа, в який намагались поцілити ворожі танкісти, в більш надійніше укриття, але снаряд розірвався в ту мить, коли він перебував в дверному проході бліндажа, і він прийняв на себе осколки, які не залишили йому жодного шансу. Таким чином загинув миттєво, тим самим прикривши собою мене і ще одного бійця, які були позаду нього, врятувавши нам життя. Пан Андрій був гідною людиною, відповідальним командиром, і справжнім військовим, який виконував бойове завдання, не зважаючи на небезпеку, і загинув в бою», — зазначив побратим Андрія Ковальчука Тарас.

Як писав KharkovNEWS.info, п’ятьом захисникам Харкова відкрили пам’ятну дошку. Меморіальна дошка відкрита на честь бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та військовослужбовців 92-ї  Окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка.

Джерело

Новости Харькова