У Харківській області провели обшуки на складах із фальсифікованою олією

Олію видавали за продукт відомої марки.

На складах у столиці та трьох областей України вилучили фальсифікату на 7,5 мільйона гривень.

Співробітники Бюро економічної безпеки України викрили підпільне виробництво оливкової олії та соусів, які видавали за відомі італійські марки. Схему створили жителі Києва та Львівської області. Вони організували роботу заводу, де виготовляли фальсифікат. Під час обшуків, у тому числі на Харківщині, виявили більше ніж 90 тонн фальсифікованої продукції.

«Використовуючи фірмове найменування та товарні знаки, фальсифікат продавали через мережу магазинів під виглядом оригінальної продукції. Одна із постраждалих компаній вже заявила про спричинену їй матеріальну шкоду в особливо великому розмірі. Детективи БЕБ провели 20 обшуків на території міста Києва, Львівської, Харківської та Дніпропетровської областей. На складах та місцях продажу підроблених товарів вилучено понад 90 тонн оливкової олії та інших продуктів», — розповіли у Бюро економічної безпеки.

Зокрема, на Львівщини знайшли лінію з розливу оливкової олії, обладнання, тари, сировину й готову продукцію. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Роботу заводу та точок продажу фальсифікату припинили.

Як писав KharkovNEWS.info, підприємець із Харківської області підпільно виготовляв сигарети під виглядом відомих брендів. Йому допомагала матір і знайомі.

Джерело

Новости Харькова