У Харківській області обіцяють заблокувати російські канали

У прикордонних регіонах України з'явиться система блокування трансляції програм російських пропагандистських теле- та радіоканалів.

На прикордонних територіях України з’явиться система блокування трансляції програм російських пропагандистських теле- та радіоканалів.

Уряд виділив на ці заходи 152 мільйони гривень із резервного фонду держбюджету, повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку).

Планується, що система блокування діятиме у дев’яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській. Це дасть можливість витіснити «русский мир» з інформаційного простору України.

«Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України – зросте», — зазначають у Держспецзв’язку.

Це ріщення Кабміну допоможе виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави», яке передбачає забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів у мультиплексах МХ-1, -2, -3, -5.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни активізувалися на інформаційному фронті. У соцмережах, закритих чатах та навіть у транспорті активно розганяються чутки про те, що найближчими днями армія РФ спробує захопити Харків. 

Джерело

Новости Харькова