У будинок, по якому влучила ракета, харківські комунальники повернули тепло

Один із під'їздів у будинку на вулиці Георгія Тарасенка поки що не відновлюють.

У будинку на вулиці Георгія Тарасенка була вщент зруйнована система теплопостачання.

Це сталося 6 жовтня, коли росіяни атакували Харків балістичними ракетами. Тоді у будинку загинули бабуся з онуком. Один із під’їздів старого будинку був значно пошкоджений, зруйноване перекриття.

Як тільки рятувальники розібрали завали, у будинку укріпили конструктив. Пілсля цього співробітники КП «Харківські теплові мережі» почали відновлювати систему теплопостачання. Крім того, для збереження тепла були закриті контури та відновлена частина даху.

«Роботи тривали майже цілодобово та без вихідних. Фахівці «ХТМ» виявили близько 40 дефектів на мережах різного діаметру, у тому числі приховане пошкодження на стояку у третьому під’їзді, зруйнованому прямим влучанням ракети. Першими тепло отримали мешканці четвертого та п’ятого під’їздів. А батареї у першому та другому під’їздах потеплішали в неділю», — повідомили у міській раді з посиланням на «ХТМ».

Один із під’їздів, де був епіцентр вибуху, не відновлюють.

Нагадаємо, 6 жовтня Росія атакувала Харків ракетами типу «Іскандер». У центрі Харкова були пошкоджені близько 100 будинків, в Основ’янському районі пошкоджень зазнали 43 об’єкти, зокрема 39 житлових будинків.

Джерело

Новости Харькова