«Південного вокзалу» не буде. Харків’янам пропонують обрати нові назви вулицям та станції метро

У місті проходить громадське обговорення.

На карті міста можуть з’явитися вулиці Вартових Неба та Олега Овсеєнка, метро «Південний вокзал» пропонують перейменувати у «Вокзальну».

У Харкові найближчим часом планують перейменувати ще вісім вулиць, в’їздів, провулків та одну станцію метрополітену. Громадське обговорення від Харківської міської ради розпочалось 25 квітня і закінчиться сьогодні, 26 квітня.

Харків’яни можуть подавати пропозиції або зауваження щодо перейменування за адресою: майдан Конституції, 7, за електронною адресою: [email protected], або за номером телефону: 057) 760-79-68.

Що пропонують перейменувати:

1. в’їзд Саратовський — у Смерековий,

2. провулок Нанайський — в Імбирний,

3. вулицю Нарофомінську — у Щекавицьку,

4. вулицю Льговську — у Шидловську,

5. в’їзд 2-й Вологодський — у Бристольський,

6. вулицю Верхнєудінську — у вулицю Олега Овсеєнка (сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни),

7. вулицю Тобольську — у Вартових Неба,

8. провулок 2-й Краснодарський — у провулок Чорногорський,

9. станція метро «Південний вокзал» — у станцію метро «Вокзальна».

Нагадаємо, топоніма «Південний вокзал» за документами не існує. В офіційних джерелах «Укрзалізниці» залізничний вокзал у Харкові називають «Вокзал станції «Харків — Пасажирський». Ця назва з ознаками імперськості похідна від «Південної залізниці» (так її назвали за часів російської імперії).

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові проходить електронне голосування щодо перейменування станції метро «Пушкінська». Жителям міста пропонують три варіанти назв — «Ярослава Мудрого», «Політехнічна» та «Нагірна». Також запущено громадське обговорення про нові назви для 161 топоніма.

Джерело

Новости Харькова