У боях за Україну загинули четверо мешканців Харківської області

Україну захищали мешканці Краснокутської, Сахновщинської та Зміївської громад.

На війні загинули четверо мешканців Харківщини — Сергій Мороз, Антон Степанець, Андрій Лещенко та Артем Митрофанов.

13 лютого біля села Стельмахівка у Луганській області під час виконання бойового завдання смертельне поранення отримав Сергій Мороз. Йому було 35 років. Про це повідомили у селищній раді.

«Краснокутська селищна рада висловлює щирі співчуття у безмежному горі рідним та близьким загиблого захисника України, мешканця селища Краснокутськ, старшого солдата Мороза Сергія Юрійовича 1987 року народження»,  — сказано у повідомленні.

Сергій Мороз служив у Збройних силах України за контрактом. Був старшим механіком-водієм 1-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти військової частини.

Сергій Мороз. Фото: Краснокутська селищна рада

Про загибель Антона Степанця повідомили у Сахновщинській громаді. Він жив у селі Дубові Гряди. Воїну було 29 років. Попрощалися із захисником сьогодні, 16 лютого у Дубових Грядах.

«Сахновщинська селищна рада та Сахновщинський селищний голова Володимир Суєцький висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого Героя. У цю гірку мить поділяємо горе сім’ї загиблого та разом з ними тужимо в глибокій скорботі», — сказано у повідомленні.

Антон Степанець. Фото: Сахновщинська громада

Ще двоє загиблих бійців, Андрій Лещенко та Артем Митрофанов, жили у Зміївській громаді. Андрій Лещенко був родом із села Чемужівка, Артем Митрофанов — із Борової. Прощання з ними також пройшло сьогодні.

«Вони героїчно загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Зміївська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих Героїв. У цю гірку мить поділяємо горе Ваших сімей та разом з Вами схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна слава і світла пам’ять захисникам України!», — зазначили у Зміївській міській раді.

Андрій Лещенко та Артем Митрофанов. Фото: Зміївська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинули четверо військових з Ізюмської громади — Денис Головай, Олександр Жирновий, Ігор Квітко та Максим Алексєєнко.

Джерело

Новости Харькова