Відомому японському волонтеру намагалися заборонили збирати кошти у Харкові

Представник ТРЦ викликав поліцію.

Збір коштів біля «Нікольського» тривав понад місяць, проте зараз представник ТРЦ повідомив про заборону.

Волонтер з Японії Фумінорі Цучіко, який допомагає харків’янам під час війни, збирав гроші біля торгово-розважального центру «Нікольський». Це тривало понад місяць. Але 26 грудня до нього підійшов представник «Нікольського», викликав поліцейських і заявив, що волонтер не може збирати кошти на території ТРЦ. Фумінорі здивувався тим, що про заборону йому повідомили лише зараз.

«Під час збору коштів прийшов представник Нікольського і викликав поліцію. Нам сказали, що нам заборонено проводити збори коштів тут, тому що це на території Ніколос-Кі. Ми займаємося збором коштів тут вже більше місяця, тому раптом чути щось подібне не має сенсу. попросите нас змінити час і місце та провести належне обговорення, ми не приймемо ваш запит. Завтра я знову буду тут для збору коштів», — написав у своєму Instagram Цучіко.

У Головному управлінні Нацполіції у Харківській області підтвердили такий факт, інформацію зареєстрували у Єдиному обліку.

«Конфлікт врегульовано мирним шляхом в присутності поліції», — розповіли у поліції.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що домовився із керівництвом «Нікольського» про те, що Цучіко зможе там збирати кошти.

«Я переговорив з керівництвом молу. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності в місті та країні. Зараз, як ніколи, ми маємо бути єдині і працювати на Перемогу!», — зазначив Терехов.

Зазначимо, Фумінорі Цучіко — 75 років, він родом із Японії. У січні 2022 року туристом приїхав в Україну. У перший день війни, 24 лютого 2022 року, знаходився у Варшаві, однак потім повернувся в Україну. Спочатку був у Києві, згодом поїхав до Харкова, аби допомагати мешканцям. Жив у метро, купував їжу людям. У 2023 році на Салтівці відкрив кафе, де безкоштовно годують людей. Щодня там готують близько 600 безкоштовних обідів.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вручили відзнаки «Національна легенда України». Відзнаки отримали восьмеро людей. Серед нагороджених був японський волонтер Фумінорі Цучіко.

Джерело

Новости Харькова