В Ізюмі почали заливати фундамент у зруйнованому корпусі лікарні

Встигнути зробити фундамент хочуть до настання холодів.

Зруйнований хірургічний корпус демонтований.

Підготовчі роботи для відновлення хірургічного корпусу в Ізюмській центральній міській лікарні Піщанської Богоматері, яка зазнала значних руйнувань під час війни, завершили. Зруйнований корпус демонтували ще у жовтні. Зараз будівельники вирили котлован під фундамент цього корпусу та уже почали заливати фундамент. Проте відновленню корпуса може завадити погода. Про це пише «Суспільне» з посиланням на мера Ізюма Валерія Марченка.

«Якщо нам дозволить погода, я думаю, що вже буде зроблений фундамент, і вже навіть у холоди ми можемо розпочати зводити сам комплекс. Головне зараз — фундаментні роботи, це бетон. Якщо будуть холоди, по технології це, в принципі, неможливо зробити», — пояснив Марченко.

Наразі операції в Ізюмській лікарні проводять у палатах, оскільки операційні зруйновані. Тому хірургічний корпус потрібно відновити у першу чергу. 

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці 2022 року перша леді України Олена Зеленська на міжнародній конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі розповіла про лікарню в Ізюмі, яка постраждала через окупантів, та закликала допомогти відновити її.

У квітні 2023 року департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації уклав угоду з Інститутом «Харківпроект» щодо розробки проєктної документації з реконструкції Ізюмської лікарні Піщанської Богоматері. Вартість угоди склала 4 320 000 гривень.

За розрахунками, на відновлення лікарні потрібно 1,2 мільярда гривень. Наприкінці вересня у лікарні розпочали демонтажні роботи. У цьому році планують почати відновлювати операційний блок. За демонтаж головного корпусу лікарні в Ізюмі планували сплатити півтора мільйона гривень.

Джерело

Новости Харькова