Терехов попросив розмінувати кладовище

Кладовище №17 зачинене від початку повномасштабної війни.

Харківський міський голова звернувся до співробітників ДСНС із проханням розмінувати кладовище за межами містами.

Про це він повідоми на зустрічі із харків’янами. Нагадаємо, із 2022 року у Харківській області закриті понад 400 кладовищ у населених пунктах, де точилися бойові дії. Цвинтарі вважаються потенційно небезпечними: підрозділи із розмінування не приступали до роботи тут. Минулого року напередодні Великодня Рада оборони Харківщини прийняла рішення про обмеження відвідування кладовищ.

У Харкові через мінну небезпеку залишаються закритими кладовище №17 (вул. Курочкіна Гора, 1),  №15 (вул. Володі Дубініна) та №13 (вул. Пушкінська, 108).    

«У нас зачинено 17 кладовище. Там є і замінування, і все інше. Я дуже попросив, щоб якнайшвидше працівники ДСНС розмінували. Є певні трудноші. Як вони працюють: вони як ротором перекопують землю, для кладовищ це неможливо. Тому вони будуть вручну. Я хочу, щоб воно було якнайшвидше розміноване», — сказав Терехов.

Про які терміни йдеться, невідомо.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни почали збирати голоси під петицією за відкриття харківських кладовищ. Жителі міста просять у міського голови все ж найти можливість і запросити саперів для обстеження територій цвинтарів, а потім дозволити людям відвідувати могили рідних.

Джерело

Новости Харькова