Нерівномірні та тривалі відключення світла у Харкові: пояснення обленерго

За інформацією: Суспільне Харків.

Харків’яни в одному з міських закладів у перший день блекауту в Харкові, 22 березня 2024 року. Суспільне Харків/Валерія Ємець

У "Харківобленерго" пояснили, через що відключення світла у місті не збігається із графіками та триваліше за сім годин.

Пояснення компанія опублікувала у Telegram.

Нині електромережа працює в екстремальних умовах, кажуть в обленерго: "Постійні обстріли з боку російських військ у різних частинах регіону призводять до нових пошкоджень енергомережі, через що енергетики вимушені відключати певні лінії, щоб провести відповідні аварійно-відновлювальні роботи".

Якщо у вас немає світла, а у вашого сусіда є, це не означає, що про вас "забули". Це означає, що ви з сусідом підключені до різних ліній, і на даний час немає можливості забезпечити одночасну подачу електроенергії у ваші будинки. Окрім того, ви маєте знати, що принцип роботи електрообладнання – це безперебійний режим. Воно не розраховане на дуже часті вимкнення-увімкнення та може просто не витримувати. Як результат — ще масштабніші аварії та більш тривалі знеструмлення.

Графіків відключення не можуть точно дотримуватися через пошкодження мереж та обмеження на постачання електроенергії, йдеться у повідомленні.

Читати ще

Читати ще Зараз енергосистема переживає наймасштабнішу атаку з боку РФ — Галущенко

Новости Харькова