Судитимуть підприємця, який торгував товарами з «ЛНР» на Харківщині

Мешканець Куп'янська дружив із загарбниками

«Бізнесмена»-колаборанта взяли під варту.

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 55-річного підприємця із Куп’янська. Як установило слідство, під час окупації міста чоловік дружив з російськими загарбниками. Завдяки «зв’язкам» вони дозволили йому продовжувати займатися бізнесом за умови, якщо він буде сплачувати відсотки від отриманого прибутку. Колаборант погодився.

«Пристосуванець продавав місцевому населенню продукти харчування, побутову хімію російського та білоруського виробництва, а також виробництва так званої «ЛНР», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка склали за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 10 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або від трьох до п’яти років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років і з конфіскацією майна. Колаборант знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині судитимуть фельдшерку, яка віддала окупантам амбулаторію. Жінка годувала та лікувала окупантів і доносила на місцевих жителів.

Джерело

Новости Харькова